Encyklopedi om eteriska oljor. Eteriska oljor A-B

basil leaf

Agnus Castus eterisk olja
Agnus Castus eterisk olja är känt för sina hormonreglerande egenskaper och kan användas för att lindra symtom på PMS och övergångsåldern. Denna olja kan också bidra till att hantera stress och förbättra kognitiv funktion. Agnus Castus eterisk olja bör inte användas under graviditet eller av personer som använder hormonella preventivmedel.

Ajowan eterisk olja
Ajowan eterisk olja har antibakteriella och svampdödande egenskaper och kan användas för att behandla hudinfektioner och matsmältningsbesvär. Denna olja kan också användas för att lindra symtom på astma och andra luftvägsproblem. Ajowan eterisk olja bör undvikas av personer med känslig hud eller allergier.

Allspice eterisk olja
Allspice eterisk olja har en varm och kryddig doft och kan användas som en smärtlindrare för att lindra smärta i lederna och musklerna. Denna olja kan också användas för att förebygga och behandla matsmältningsbesvär och förbättra cirkulationen. Allspice eterisk olja bör undvikas under graviditet.

Amyris eterisk olja
Amyris eterisk olja kallas också för ”West Indian Sandalwood” och har liknande egenskaper som sandelträolja. Denna olja kan användas för att främja avslappning och lindra stress och ångest. Amyris eterisk olja kan också användas för att lindra hudirritation och förbättra hudens utseende. Det finns inga kända allvarliga biverkningar av Amyris-eterisk olja.

Angelica eterisk olja
Angelica eterisk olja är känd för sin förmåga att stärka immunsystemet och öka cirkulationen. Denna olja är också utmärkt för att lindra kramp och muskelvärk. När den används i aromaterapi kan den hjälpa till att lugna nervsystemet och lindra stress och ångest. För att undvika hudirritationer bör Angelica eterisk olja spädas ut innan användning.

Anise eterisk olja
Anis eterisk olja är känd för sin doft liknande lakrits och dess förmåga att lindra problem med matsmältningen och uppmuntra lugn och ro. Denna olja har också antiinflammatoriska egenskaper och kan användas som en smärtlindrare för att lindra smärta i lederna. Anis eterisk olja bör inte användas under graviditet eller amning.

Atlas Cedarwood eterisk olja
Atlas Cedarwood eterisk olja är känt för att främja hälsosam hud och hår och kan hjälpa till att lindra stress och ångest. Denna olja har också antiseptiska egenskaper som gör den användbar för att rena sår eller skär. Som med alla eteriska oljor bör Atlas Cedarwood eterisk olja undvikas under graviditet.

Balsam Copaiba eterisk olja
Balsam Copaiba eterisk olja är känd för sina antiinflammatoriska och smärtlindrande egenskaper och kan användas för att lindra smärta i lederna och musklerna. Denna olja kan också användas för att förbättra hudens utseende och minska akne och utslag. Balsam Copaiba eterisk olja är vanligtvis säker att använda i små mängder.

Basil eterisk olja
Basil eterisk olja är användbart för att lindra smärta i lederna och även kolik och matsmältningsstörningar. Denna olja har också antiseptiska egenskaper och kan användas för att minska inflammation i kroppen. Användning av basilikaolja under graviditet och amning bör undvikas.

Bay eterisk olja
Bay eterisk olja är känt för sina antiinflammatoriska, antimikrobiella och antiseptiska egenskaper och kan användas för att lindra smärta och inflammation i musklerna och lederna samt behandla hudirritationer. Bay eterisk olja ska undvikas av gravida kvinnor och personer med känslig hud.

Bergamot eterisk olja
Bergamot eterisk olja är känd för sin förmåga att lindra stress och ångest och för att främja en positiv sinnesstämning. Denna olja används ofta i hudvårdsprodukter på grund av sin hälsosamma effekter på huden. Var försiktig med att använda bergamotolja på huden, eftersom den kan orsaka ljuskänslighet.

Black Pepper eterisk olja
Black Pepper eterisk olja kan hjälpa till att lindra smärta och inflammation relaterade till artrit och andra gemensamma tillstånd. Denna olja kan också öka mental alertness och koncentration. Black Pepper eterisk olja har potential att irritera känslig hud, så använd med försiktighet.

Blue Tansy eterisk olja
Blue Tansy eterisk olja är en kraftfull antiinflammatorisk och kan bidra till att lindra smärta och inflammation i kroppen. Denna olja används ofta i hudvårdsprodukter på grund av sina möjligheter att förbättra hudens utseende och minska utslag och irritation. Blue Tansy eterisk olja bör undvikas under graviditet och amning.

Boronia eterisk olja
Boronia eterisk olja har en kraftfull, blommig doft som anses ha en positiv effekt på sinnesstämningen och kan hjälpa till att lindra stress och ångest. Denna olja har också antiseptiska egenskaper och kan hjälpa till att rena hud och sår. Var försiktig med att använda Boronia eterisk olja på känslig hud eftersom det kan orsaka hudirritation.

Buchu eterisk olja
Buchu eterisk olja är känd för sin förmåga att lindra smärta och inflammation vid urinvägsinfektioner. Denna olja har också antiseptiska egenskaper och kan användas för att rena huden och lindra ömhet i lederna. Användning av Buchu eterisk olja under graviditet och amning bör undvikas.

Både fördelarna och riskerna av varje eterisk olja bör tas i beaktning innan du använder dem, särskilt under graviditet och amning eller om du har andra hälsoproblem. Det är också viktigt att köpa högkvalitativa eteriska oljor från en pålitlig källa som Rena Eteriska Oljor och använda dem enligt anvisningarna.

Varukorg